Колеги С какво си чистите дебитомера? Четох за разни спрейове други го пръскат с меглио и после го заплакват в леген с топла вода, но как да го изчистя така, че да не копувам нов след това? Мерси!
Известие
Collapse
No announcement yet.
С какво си чистите дебитомера?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от David Singh Покажи съобщениеКолеги С какво си чистите дебитомера? Четох за разни спрейове други го пръскат с меглио и после го заплакват в леген с топла вода, но как да го изчистя така, че да не копувам нов след това? Мерси!След това трябва да знаеш, че и при най-прецизното чистене шансът да тичаш за нов оборотомер след това не е малък
И накрая - теории и легенди по въпроса има много, аз моите съм ги чистил с чист етилов спирт 96%, който съм налял във флаконче със спрей-помпичка, за да има насочена струя Изкъпваш добре сензора, след като си го свалил от корпуса на дебитомера и го оставяш да изсъхне - нищо повече
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
-
По темата : взимаш от аптеката спирт 96 процента както ти беше казано , слагаш в спринцовка и пръскаш и го чистиш със силна струя ... Аз моя така го чистя и нищо му няма , само вървежа на колата се подобрява ... Изчистваш го целия да стане като нов , то изсъхва за 1 2 минути , чакай 5 например =да е сигурно и затваряш пак и си готов ...
Да ви питам за дебитомера пак : вчера му извадих буксичката да видя как е без дебитомер колата , дали върви по-добре , но колата направо стана дроб без него ... взе да гасне и други глупости ... че загасих колата , сложих го пак и става вече 2 пъти ми прави проблем докато карам като давам газ колата спира вместо да наеме ... и така като върна 3 4 5 скорости и светва това за впръскването и след 10 секунди се оправя , но се случи 2 пъти вече от какво може да е ?
Comment
-
Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщениеПо темата : взимаш от аптеката спирт 96 процента както ти беше казано , слагаш в спринцовка и пръскаш и го чистиш със силна струя ... Аз моя така го чистя и нищо му няма , само вървежа на колата се подобрява ... Изчистваш го целия да стане като нов , то изсъхва за 1 2 минути , чакай 5 например =да е сигурно и затваряш пак и си готов ...
Да ви питам за дебитомера пак : вчера му извадих буксичката да видя как е без дебитомер колата , дали върви по-добре , но колата направо стана дроб без него ... взе да гасне и други глупости ... че загасих колата , сложих го пак и става вече 2 пъти ми прави проблем докато карам като давам газ колата спира вместо да наеме ... и така като върна 3 4 5 скорости и светва това за впръскването и след 10 секунди се оправя , но се случи 2 пъти вече от какво може да е ?
Comment
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеЩом е станала на дроб без дебитомер провери и ламбда сондата. Провери буксата на дебитомера дали е закачена както трябва.
Comment
-
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщениеМного ми е интересно,дали има някой,който да си е чистил дебитомера,без значение с какво,и колко пъти,и в последствие да не си е купил нов? Аз поне не познавам такъв.
ПП: преди няколко месеца с Милен го гледахме 1100 си е пак156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Аз доколкото съм чувал става да се почисти и с бензин, примерно се налива в една чаша бензин и се потапя вътре и с резки поклащания се бърниика вътре с сензора и се чистел добре.
П.С. За предпочитане било по-хубав бенз (98-100),че другият мазнее малкоEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от David Singh Покажи съобщениеДемек по хубаво ли ще стане като го изчистя или по-натам ще трябва нов?
Поздрави.
Comment
Comment